Home / Blogs / Samlernoter / Bamse og DukkeLise

Bamse og DukkeLise

I min søgen efter Willy på eventyr-sider fandt jeg hele årg. 1926 på dba til ca. 100 kr. incl porto. Den snuppede jeg, og fik mail fra sælgeren, Finn, der var interesseret i Bamse og Dukke Lise. Han sendte en mangelliste, og jeg kunne hjælpe ham med 4 sider fra 1969. Så sendte jeg mail til medlemmerne i Willy-Centret, og snart havde vi fundet dem alle sammen.

Bamse og Dukke-Lise startede i Familie Journalen i 1935. Det var opr. en engelsk serie fra børnebladet Tiny Tots tegnet af Vera Bowyer, men Allers ønskede flere tegninger på hver side, så de fik Harry Nielsen til at tegne til, og med årene overtog han hele serien helt fram til 1980erne; de sidste par år blev den så tegnet af Hans Georg Humble.

Jeg var en del på loppemarked i weekenden: På Reersø solgte et par drenge i lørdags hele deres fars tegneserie’samling’, og der var en snes albums, bla.a. en håndfuld Bassernes Samlede og et Quark; også et par ældre AA&Co fra 1955-59 samt nogle Mad og Basserne og Jumbo-bøger fandt jeg. En dame, hvis barnebarn var donaldist, solgte hans andre serier, der var noge superhelte fra 60erne, især Batman-pocket 3, der er ret sjælden. På vej hjem kom jeg forbi en marskendiser, der havde alt muligt liggende i meterhøje dynger, her fandt jeg et halvt hundrede sparekasse-giveaways: Sjov og Knax samt et blad der hed Trafi-Kat fra KBh. Amts Trafiksikkerhedsråd; sånåed syns jeg er sjovt at finde.

I dag var jeg i Sæby ved høng. Sjovt nok var det første jeg så Rottefængeren fra Høng af Milton, men det har jeg i forvejen. Så fik jeg øje på en stabel Familien Flint i pæn stand, de har næsten altid fået klippet bagside eller klap af. Mens jeg ventede på sælgeren kom PostDanmark Rundt forbi hjørnet med ambulancer, motorcykelbetjente og hele bulletjavsen, så jeg fik osse set verdensstjernerne, dog kun i ca. 12 sek. Endelig købte jeg næsten hele årg. 1964 af Familie Journalen, så der var lige 50 sider mere med Willy på Eventyr, ja også Bamse og Dukke-Lise, forstås.