Home / Blogs / Samlernoter / Det Blå Marked i Haslev

Det Blå Marked i Haslev

Så var det tid for et af Svebølle Samlerklubs arrangementer; denne gang var det en bustur til Det Blå Marked i Haslev.
Vi kørte fra Kalundborg/Svebølle ved 9-tiden i en lejet bus, 20 personer incl. et par ikke-medlemmer; og ca. 10.30 var vi i Haslev, parkerede ved en stor fabrikshal og myldrede ind. Komplet uoverskueligt var det i starten, da der var ca. en hektar under tag og over 100 faste kræmmerstande med alt, hvad man kan finde på at sælge.

Jeg gik selvfølgelig efter tegneserier, og i begyndelsen fandt jeg ikke rigtig noget, men henad middagstid dukkede der et par sjove ting op: O. Jacobsens klassiske svenske ‘Adamson’ udgivet af Special-Pædagogisk Forlag (?) og en sjov norsk sag: ‘A/S Lys og Luft’, en serie om værnemageri udgivet i Oslo 1946, endda signeret af tegneren Arne Taraldsen. Et par Disney’s Månedshæfter, lidt Daffy og et par Illustrerede Klassikere dukkede osse op samt et par albums, bla.a. et Vakse Viggo på Islandsk! Af andre sjove ting var der et Chiquita-hæfte af Studio Vandersteen, Rocky II HC (Kellerman, ikke Stallone) og Carlt 27.årg samt et omslagsløst årg. 47, jeg fik gratis. Som rosinen i pølseenden fik jeg Sterankos Nick Fury fra Carlsen for en 5’er, hvor ryglimen stadig holdt sammen på albummet, det ser man ellers ikke så tit.

Alt i alt havde vi en hyggelig tur; på onsdag holder vi ordinært medlemsmøde på Svebølle skole, hvor vi nok skal snakke om den, det blir hygsomt. Hvis nogen kommer forbi Haslev en lørdag eller søndag, kan jeg anbefale at bruge 3-4 timer i Det Blå Marked, mindre kan ikke gøre det, det er s’gu stort.