Home / Blogs / Samlernoter / Samlernoter: ny årgang

Samlernoter: ny årgang

Nå, så er det vist på tide at få min blog opdateret. Det har været et travlt halvår, jeg er flyttet og har først nå fået min samling nogenlunde på plads igen. Jeg har været på ‘lopperne mange gange, og der har da været en del godt. F.eks. igår: Jeg har aldrig fået købt nogen af Johan Nørgaard Pedersens Bill Nash-serie, og havde aldrig regnet med, at den dukkede op i Kalundborg; men dér lå den pludselg – 17 af de første 37 albums i ræddi fin stand, og endda en håndfuld dubletter. så kan jeg da endelig få læst hans hæsblæsende krimier og biljagter.

Et par sjældenheder var der skam også: to nr. af Gas fra 1963, det kom til at hedde Dansk MAD fra 1964. Jeg har dem godtnok i forvejen, men kun i form af et samlehæfte med de to første årgange; rigtige hæfter er at foretrække.

En håndfuld AA&Co og -Extra udgjorde det mere almindelige, og så var der et Felix nr. 1 fra 1969: hæftet der introducerede Sølvpil i DK. Efter at Daffy gik ind, udgav Allers to nye humor-blade: Davs! der indeholdt Alvin og de skøre Jordegern og en håndfuld andre bedst glemte amerikanske serier, samt Felix, der bestod af serier fra det belgiske Studio Vandersteen. Der kom kun 50 nr. så gik det ind men blev afløst af Sølvpil, der de næste 15 år stort set udgjorde hele Allers tegneserieudgivelse.