Home / Blogs / Sidekick views / Jeg holder af hverdagen

Jeg holder af hverdagen

Ja, jeg ved godt at Dan Turell, det dejlige menneske, har både skrevet og talt om emnet: “Jeg holder af hverdagen”, men det skal ikke afholde andre fra at forholde sig til selv samme emne, måske fra den som sædvanligt lidt mere nørdede, eller måske specialiserede, vinkel. Så, here we go!

HPIM0373Hvor’n er så’n en hverdag så for en tegneserietosse som undertegnede? Tja-a, det kommer jo an på så meget. Men når det ikke lige er Fantaskdag (læs: torsdag, alternerende med ons- eller fredag), som er at ligne med en halv fridag, det føles i hvert fald sådan, når jeg tungt læsset vakler op af trappen fra de  hellige haller, man  er også observeret enkelte lørdage og såmænd også to gange om ugen, man er vel uhelbredelig. Nå, men når det ikke er tilfældet, hvad så? Hvad laver tegneseriesamlere så? Altså, når der er tid for alt det andet, arbejdet, livet etc., du ved, hvad jeg taler om!

Der læses selvfølgelig om og i tegneserier. Der piskes rundt på det dersens internet. Jeg bestiller lidt Golden og Silver Age hos Metropolis Comics, som jeg så får søde mennesker til at fragte hjem, nu de alligevel er i New York 1, 2, eller ingen gange om året. Der ordnes, lægges i bunker og poser. Der sorteres og lægges til side og tages fra! Hvor gerne vil jeg beholde dette eller hint – en svær beslutning og proces! Der flyttes rundt. Der bæres i kælderen, der bæres op fra kælderen, der lægges til side i reolerne, der findes frem fra reolerne. Og dette sidste, der findes frem fra reolerne, det kan tage sin tid. for jeg ved, jeg har det her hæfte, det her album, den her tegneserie; men ligger det her sammen med de andre, eller er det ikke lagt på plads endnu, så det ligger i “skal lægges på plads”-bunkerne, eller husker jeg forkert, og det er allerede kommet i kælderen. Pu-ha, den er drøj! Der kigges også, som nævnt, en del på internettet. Der flyder det med tegneserie og informationer om disse. Og tegneserierelaterede sager, nyt om film, f. eks er den næste Mark Millar sag på trapperne. Efter Kick-ass får vi Kingsman: The Secret Service baseret på Millars og Dave Gibbons serie af næsten samme navn: Secret Service (hov, så du parentesen, for i parentes bemærket skal det lige siges, at har du ikke læst den, så få det lige gjort. Det er stort!).

Og sådan er det hele tiden, når man holder af tegneserier. Det tager toppen, det er toppen. Der er hele tiden gang i et eller andet, der sker hele tiden et eller andet. Det er dajlyt!

 

6 comments

  • Jeg holder også af hverdagen! nogle dage mere end andre. Uanset hvad, så er det skønt at have en hobby, man kan forsvinde væk i. Jeg er vild med, hvad fiktionen rummer af fortællinger om helte og heltinder.

  • Det er så sandt, så sandt! Man kan så diskutere, om det er godt at have sådan et behov for at forsvinde et andet sted hen. Men et eller andet mentalhygiejnisk pleje er der nu over det. Og det er rart.

    mvh.

  • Det var da en dejlig samling tegneserier, du der har fået puttet i reolerne! Og Onkel Joakim står og holder vågent øje med herlighederne. Ligger de alle i orden, titel og alfabetisk og sådan noget?

  • Ja, det er så ikke samlingen. Det er såd’n mere “på vej til at blive indrulleret i samlingen” – reolerne og “det her skal jeg se at komme af med” – bunken. Det er ikke alt sammen lagt i nummerorden, men i forlag og lidt titler, og så lidt rigtig ordnet, inden det ryger videre ind/hen/ned i samlingen. Så det….

    mvh.

Leave a Reply