Home / Events og festivaler / Emerald Comic Con 2014

Emerald Comic Con 2014

Emerald Comic Con i Seattle er en fed messe! Dette var min anden gang på messen, og jeg havde en lige så god messeoplevelse som sidste år.

Jeg ankom sent torsdag eftermiddag, hvor jeg efter at have checket ind på mit hotel (der lå lige rundt om hjørnet fra messen), tog hen på messen for at hjælpe Bud Plant med hans bod. Da jeg kom derhen viste det sig, at han allerede var færdig med at sætte boden op, og det blev bare til lidt hyggesnak i stedet for. Derefter gik turen til en lokal tegneserieevent for et lokalt tegneserie studie Lady Killers. Det viste sig at være meget lokalt, da jeg praktisk talt ikke kendte et øje, ud over de af mine venner som havde inviteret mig. Men det var også helt fint, da jeg så fik snakket en del med dem. Bagefter var vi lige rundt om deres hus for at hente nogle tegneserier jeg havde købt og fået sendt til dem, der i blandt Bone Artist Edition som jeg på messen fik Jeff Smith til at tegne de 3 Bone figurer i.

Jock (tv) og Scott Snyder var meget populære gæster på messen.

Jock (tv) og Scott Snyder var meget populære gæster på messen.Fredag startede messen, der ligesom sidste år var totalt udsolgt. Modsat sidste år, hvor de sidste billetter blev solgt i dagene op til messen, var 3 dages billetterne udsolgt fra messens hjemmeside i januar, mens 1 dages billetterne stadigvæk kunne købes, og nogle lokale tegneseriebutikker havde stadigvæk nogle få 3 dages billetter liggende. Men små 14 dage før messe start var alt udsolgt. Med lidt over 75.000 besøgende på messen har Emerald vokset sig til at være den 3. største tegneseriemesse efter San Diego og New York. Det mærkes også når man går rundt på messen, da man ikke sådan lige kunne komme hurtigt rundt pga. de mange mennesker, men der var heldigvis aldrig noget tidspunkt, hvor det var umuligt at komme frem, det var bare et spørgsmål om hvor langsomt det gik. Messen var ligesom sidste år opdelt på forskellige etager i messecentret, alt efter om det var tegneserier, medie gæster, foredrag, magic spil etc., hvilket jeg syntes er en super fin måde at gøre tingene på. Man havde også flyttet rundt på nogle ting i år for at udnytte den efterhånden begrænset plads. Bl.a. var nogle spilleturneringer flyttet til nogle rum på en af de hoteller, der er forbundet med messecentret.

Ægteparret Terry & Rachel Dodson. Hans  første GN for et europæisk forlag Drømmespil udkom på dansk sidste år.

Ægteparret Terry & Rachel Dodson. Hans første GN for et europæisk forlag, Drømmespil, udkom på dansk sidste år.Artist Alley havde også vokset sig så stor, at man havde givet den en ekstra etage, hvor man skulle ned af nogle rulletrapper i den bagerste del af selve tegneserieetagen. Det tog lige lidt tid at finde den del af Artist Alley, men mere besværligt var det nu heller ikke. Messen havde også været så smart, at anbringe nogle af de store navne i den del af Artist Alley, vel vidende at folk ville anstrenge sig for at finde dem. Havde de placeret nye og mere ukendte tegnere på den etage, ville det nok have givet en mere begrænset trafik. I denne del af Artist Alley kunne man bl.a. finde Amanda Conner, Jimmy Palmiotti, Tim Sale, Frank Cho, Tony Harris, Klaus Janson mfl., der ingen beklagelser havde over deres placering.

Forfatter Mike Baron, bl.a Nexus, der nu om dage bruger mere tid på at skrive bøger.

Forfatter Mike Baron, bl.a Nexus, der nu om dage bruger mere tid på at skrive bøger. I baggrunden til højre ses Stan Sakai.Hvilket bringer mig hen til messens imponerende gæste liste, der endnu engang bestod af nye og populære kunstnere kombineret med nye talenter og mere rutineret kræfter. På forfatter siden havde de Scott Snyder & Matt Fraction, som begge havde lange køer af fans, plus Peter David, Greg Rucka, Bill Willingham, Chris Robertson, Mike Baron, samt Ann Nocenti en forfatter jeg var glad for at møde. Jeg har ikke læst så meget af hendes nyere DC ting, men jeg er meget stor fan af de ting hun skrev i 80’erne, bl.a. Longshot og specielt det hun lavede sammen med John Romita Jr. & Al Williamson på Daredevil, samt Someplace Strange GN med John Bolton. På tegner siden havde de bl.a. Art Adams, Bob Layton, Mark Buckingham, Steve Leialoha, Mike (og Laura) Allred, Terry Dodson, Erik Larsen, Jeff Smith, Mark Bagley, Ed McGuiness, Darick Robertson, Richard & Wendy Pini samt mange flere.

Forfatter Ann Nocenti, der var en meget populær gæst på messen.

Forfatter Ann Nocenti, der var en meget populær gæst på messen.Om fredagen fik jeg mødt en del af de førnævnte forfattere og tegnere, mens jeg travede messe området tyndt. Mens jeg susede rundt på messen var jeg så heldig, at løbe ind i en ven jeg ikke havde set et par år. Hun er i mellemtiden blevet gift, og da vi besluttede os for at gå ud og spise fredag aften, fik jeg rig lejlighed til at snakke med hende og hendes nye mand, hvilket var rigtig hyggeligt og så fik vi også noget god mad samtidigt.

Jeff Smith (tv) og Kazu K

Jeff Smith (tv) og Kazu Kibuishi.Messen har et utal af foredrag og jeg fik set 2 af dem om lørdagen. Det ene af dem var lørdag eftermiddag med Jeff Smith, som blev interviewet af Kazu Kibuishi, der skriver og tegner den populære Amulet serie. Jeff og Kazu havde kendt hinanden i 10 år, men kunne alligevel overraske hinanden med info de ikke vidste, så det blev en rigtig interessant samtale. Lørdag aften så jeg et foredrag om serien Fables, med forfatter Bill Willingham, tegnerne Mark Buckingham, Steve Leialoha & Andrew Pepoy, samt chef redaktør (for Vertigo) Shelly Bond. Som mange måske ved slutter Fables serien næste år med nr. 150, hvilket de røbede ville blive et udvidet nummer på 150 sider, så dette foredrag ville blive det sidste Fables foredrag på vestkysten, mens det allersidste Fables foredrag ville finde sted til september på Baltimore messen. Så selvom de fremmødte var kede af at serien sluttede, så var der stadigvæk god stemning og høj underholdningsværdi, da specielt Bill Willingham forstår at sætte gang i tingene. Der blev også uddelt en masse gaver til publikum, så jeg tror alle gik derfra glade og godt underholdt.

Fables foredraget. Fra højre; Bill Willingham, Steve Leialoha, Mark Buckingham, Andrew Pepoy og Shelly Bond.

Fables foredraget. Fra højre; Bill Willingham, Steve Leialoha, Mark Buckingham, Andrew Pepoy og Shelly Bond.Der var også fans til Fables foredraget, som var klædr ud af nogen af figurerne. Her er det søstrene  Snow White & Rose Red.

Der var også fans til Fables foredraget, som var klædt ud som nogen af figurerne. Her er det søstrene Snow White & Rose Red.Efter foredraget tog jeg videre til en privat fest hos nogle venner i Seattle (men blev også tilbudt at tage til fodbold med Stan Sakai), hvor der heldigvis også var noget mad, da jeg vanen tro ikke havde spist noget siden jeg havde fået morgenmad. Efter et par timer hos mine venner gik turen til messehotellets bar, hvor der gik endnu nogle timer i gode venners lag, inden jeg gik i seng lidt efter klokken 2. Søndag var forholdsvis rolig for mit vedkommende, da jeg havde nået alt det jeg gerne ville fredag og lørdag, så tiden gik med at snakke med gode venner og kigge efter back issues i alle de mange tegneserie boder. Det er også på messer man kan se hvad som er populært og eftertragtet her og nu, da priserne udvikler sig hurtigt og bliver tilpasset udbud og efterspørgsel. Et hæfte som Hulk#271 kunne for et par år siden købes for mindre end $5, men da det indeholder anden optræden af figuren Rocket Racoon som er med i den nye Guardians of the Galaxy film (premiere 1/8 2014), skulle man nu betale $150-250 alt efter stand for dette hæfte. Preacher af Garth Ennis & Steve Dillon var en populær serie da den udkom, men hæfterne er stadigvæk til at købe for menneskepenge. Men efter at Preacher er annonceret som en tv serie, skulle man lige pludselig betale $150 for nr. 1, sikkert i forventning om, at den kunne blive et lige så stort hit som Walking Dead og hvad den popularitet gjorde ved priserne på tegneserierne. Jeg fandt selv kun et enkelt hæfte, da min søgeliste heldigvis ikke længere er så lang, men jeg var godt tilfreds med det enkelte hæfte jeg fandt.

Jeg fik kun lavet en enkelt tegning i min sketchbog, men når den ene tegning så er tegnet af Steve Leialoha, så er en tegning helt fint!

Jeg fik kun lavet en enkelt tegning i min sketchbog, men når den ene tegning så er tegnet af Steve Leialoha, så er en tegning helt fint!Da messen sluttede klokken 5 hjalp jeg Bud Plant med at pakke hans bod sammen, hvilket tog lidt over 3 timer. Jeg forlod messen omkring halv ni tiden, spiste en sandwich til aftensmad og lå i min seng inden klokken 10, godt brugt og sikker på at jeg vil komme tilbage næste år!

Læs mere om Emerald messen her.