Home / Events og festivaler / New York messen 2014

New York messen 2014

New York er en unik storby, og at afholde en tegneseriemesse et sådant sted er specielt. Man kan nok ikke finde andre messer, som bliver afholdt et sted med så mange tilbud om at lave alt muligt andet end at være på tegneseriemesse end New York messen. Jeg har dog endnu ikke formået at bruge nævneværdig tid på almindelige turist gøremål de 7 år jeg er taget på messen, da al min tid er brugt på messen eller andre tegneserie relaterede events. De endelige besøgstal er endnu ikke opgjort, mig bekendt, men de foreløbige tal jeg hørte, indikerede at New York messen havde passeret San Diego messen med mere end 10.000 besøgende. Men jeg tror heller ikke, at der var nogen som var på messen, der var i tvivl om, at alt hvad der kunne presses inden for messe centrets fire vægge blev presset indenfor. Lige meget hvor man opholdt sig, skulle man navigere i et næsten uendeligt menneskehav. De mange mennesker til trods hørte jeg ikke om nogen problemer pga. dette, folk affandt sig med at det tog lidt tid at komme rundt, og alt foregik stille og roligt.

John Romita Jr. var på messen om lørdagen, hvor han signerede for en masse fans i Artist Alley.

John Romita Jr. var på messen om lørdagen, hvor han signerede for en masse fans i Artist Alley.Mit hovedfokus på messen var som altid tegneseriedelen, og jeg brugte derfor rigtig meget tid i Artist Alley. Artist Alley fik sin egen separate del af messen for et par år siden, hvilket var en rigtig god ide. New York messen er ligesom San Diego messen en multiunderholdningsmesse, hvor det vrimler med TV og film folk, samt alt muligt andet gøgl, hvilket jo er helt fint for dem, som er interesseret i den del. For den del af messen var den helt store historie, at George Clooney var på messen for at reklamere for filmen Tomorrowland. På tegneseriefronten var der også en del nyheder, hvor den jeg syntes var mest interessant, var nyheden om at Marvel & IDW skal udgive nogle af de mest populære Marvel historier i hvad de kalder Marvel Artist Select, hvor der bliver gjort ekstra meget ud af udgivelses kvaliteten. De figurer man vil starte med er Spider-Man, Hulk, Iron Man og Daredevil (Born Again måske?).

Ingen messe fungere uden en hel masse hjælpere. Disse var så nogen af de mere kønne af slagsen....

Ingen messe fungere uden en hel masse hjælpere. Disse var så nogen af de mere kønne af slagsen….Todd McFarlane havde sin egen bod på messen, hvor han hver dag signere for sine fans i et par timer.

Todd McFarlane havde sin egen bod på messen, hvor han hver dag signere for sine fans i et par timer.Det jeg godt kan lide ved Artist Alley er, at der bare er en sådan god vibe, og det eneste form for støj der er, er lyden af folk der snakker med hinanden eller med de tegneserie tegnere de kom dertil for at møde. I selve messeområdet, hvor diverse salgsboder og forlag holder til, er menneskemængden og støj niveauet noget anderledes højt, hvilket også kan have sin charme, men noget belastende i længden. Jeg var også glad for endelig at møde Russ Braun (The Boys) & Carl Potts (mangeårig Marvel redaktør). Meget sympatiske folk, som jeg fik en god snak med, og de lavede begge en fin lille tegning til mig. Det jeg også godt kan lide ved Artist Alley er, at man kan gå rundt stille og roligt og få sig en hyggelig sludder med de forskellige tegnere, få en autograf eller to, måske en tegning. Købe nogle af alle de ting som de medbringer, såsom original tegneserie sider, prints, sketchbøger mfl. I løbet af messens 4 dage fik jeg bl.a. snakket med Walter Simonson, Howard Chaykin, Bill Sienkiewicz, Jerry Ordway, John Romita Jr., Klaus Janson, Frank Quitely (som jeg var ude og spise med, sammen med hans kone og nogle fælles venner), samt mange flere. Super hyggeligt og helt klart en af hoved årsagen til, at jeg tager på så mange messer som jeg gør.

Russ Braun lavede en fin tegning i mit eks. af The Boys.

Russ Braun lavede en fin tegning i mit eks. af The Boys.Gode gamle Al Migrom var også til stede på messen, og ham fik jeg også til at lave en tegning i en af mine medbragte tegneserier.

Gode gamle Al Migrom var også til stede på messen, og ham fik jeg også til at lave en tegning i en af mine medbragte tegneserier.Da aflæsning af de varer man gerne vil sælge på messen, for det meste foregår ved at holde på gaden uden for messen, og derfra bære, skubbe og trække varerne på diverse sækkevogne hen til sin bod, så er der altid brug for en ekstra hånd. Så jeg hjalp et par af venner i den anledning torsdag formiddag, så de kunne nå at være klar til messen åbnede dørene 12.00. Søndag eftermiddag hjalp jeg ligeledes nogle venner med at pakke ned, og få slæbt alle deres usolgte ting ud til deres biler. Her fik en af mine venner også en lille ekstra en på opleveren, da Neil Young kom gåede forbi, da vi var ved at læsse hans bil over for messecentret. Han fik hilst på ham og sagt hvor glad han var for hans musik, men fik desværre ikke foreviget øjeblikket med et billede, da hans bodyguard/roadie som gik sammen med ham så en anelse bister ud.

Hyggelig middag mandag aften i gode venners selskab. God afslutning på min tur til New York.

Hyggelig middag mandag aften i gode venners selskab. God afslutning på min tur til New York.

De fire dage som messen varede gik hurtigt, og jeg var godt nok også brugt søndag aften. Det var dog det hele værd, da det var fire dage med mange gode oplevelser!