Home / Blogs / Der er fart på

Der er fart på

Hold nu op og bøtte på samme tid, hvor er der fart på! Her tænkes der ikke på den almindelige stress og jag, der er så meget af derude, næh, her tænker jeg på mængden af TV serier med interessant indhold for superheltelæsere.

Flash vs ArrowInteressant og interessant!?!? Det er som sædvanlig et spørgsmål om smag og behag, og jeg vil ikke falde i fælden med “at det hold, jeg holder med, er bedre end dit hold”, og dermed min smag er den rigtige, MEN jeg kan starte med at konkludere, at hvis det udbud, der findes i dag af superhelte TV-serier, havde været at finde på en skærm i min nærhed, da jeg var dreng, så var mine skoleresultater formodentlig ikke blevet så forholdsvis gode som tilfældet er. Hvorfor ikke? Fordi jeg ville have siddet klistret til en skærm for at følge Gotham, The Flash, Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D., Arrow, Constantine for slet ikke at nævne de animerede Batman: The Brave and the Bold. Beware the Batman etc. Der er knald på og smæk for skillingen.

Ikke alt er som man/jeg kunne drømme om, men effekterne er for det meste i orden og mere til. Sammenlign bare med de tidlige Superman, Batman ja, tag bare 80’er Spider-man TV serien med. GYS! Bevares, de har og havde deres charme, nogle vil måske mene bedaget charme, og jeg holder nu også af disse tidlige “forsøg”. Men nu er udbuddet bare stort. tidligere var det spredt over en årrække med store pauser ind i mellem og stadig svingende kvalitet. Det er der selvfølgelig også i dag, svingende kvalitet, men alligevel er bundniveauet hævet en hel del, især hvad effekter angår.

agent-carterEn ting, som de næsten alle har tilfælles er, at de lægger hårdt ud for så at finde et lidt mere udvandet niveau. Det gælder dog ikke helt alle. Der er forskellige kvaliteter, om jeg så må sige. Hos f. eks. Arrow, som vel egentlig kan betegnes som en lidt sløj blanding af Dollars/Dallas og superhelteserie, her er der mange helte. Der kommer gradvis flere og flere til, ingen nævnt ingen glemt. Hos Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. var der en del henvisninger til det øvrige Marvel univers, et glimt af en hammer og lidt Nick Fury cameos i begyndelsen. Det er gradvist tyndet ud, til fortrydelse for nogle og begejstring for andre.

The Flash har haft gæsteoptræden af Arrow og vice versa, og en hel del fra Flash’s CARTERskurkegalleri, eller Rogues Gallery, som DC kalder dem, er blevet introduceret lidt efter lidt. Den tegner i det hele taget lovende intil videre. Der bliver ikke sparet på afsløringer eller nye karakterer, gode såvel som onde, for at blive i terminologien. I skrivende stund har Marvel lanceret Agent Carter, om Captain Americas “swetheart”, Peggy Carter, fra 2. verdenskrig. Den foregår nogle år efter krigens ophør, hvor Cap er” “død og borte”, og også den tegner lovende. Så der er al mulig grund til at få firkantede øjne, hvis du har tiden og livet ikke griber alt for forstyrrende ind i dine cirkler. Vi ses foran husalteret!