Home / Nyheder / Alan Moore's "From Hell" på dansk

Alan Moore's "From Hell" på dansk

From Hell udkom oprindeligt i 10 hæfter, fra 1989 til 1996, og har høstet mange priser siden da, bl.a. en Eisner i 1993 og en “Kritikernes Pris” ved Angoulême International Comics Festival i 2001. Nu har kræfterne bag Faraos Cigarer samlet hele serien til en stor bog, og udsendt den til det danske marked, i en flot og spændende udgave. Det har taget tre år at forberede denne 604 siders store grafiske roman, og danskerne bliver forkælet med alle ti originale covers, som den engelske version udelod. Samtidigt følger der et udførligt appendiks med, bagerst i bogen, tilført en betydelig mængde relevante historiske billeder.

“From Hell er en Tour de Force igennem verdens største mordmysterie,” fortæller Faraos Cigarer, og fortsætter “den låner sin titel fra et brev, som blev sendt til Londons politi i 1888. Brevets afsender skulle efter sigende være selveste Jack the Ripper, men som med så mange ting omkring ”Whitechapel mordene” er intet sikkert. Bogens hovedtese går ud på, at kongefamilien var dybt involveret i mordene på de fem prostituerede, som blev udført af familiens livlæge, Dr. William Withey Gull.

Alan Moore fører os undervejs igennem Londons tågefyldte gader og dens mange mystiske monumenter. Fra druidernes modergudsdyrkelse over Londons grundlæggelse og magtkampen mellem kristendommen og matriarkatet. Godt nok er Dr. Gull et redskab i frimurernes hænder, men hans sigte er langt større end bare at redde kongehusets renommé. Moore lader mordene være en magisk handling, som en gang for alle skal vise, at mandens herredømme er kommet for at blive. Dr. Gull har samtalt med gud, og hans hverv er klart!

Bogen er et gribende tidsbillede, og selvom mængden af information er enorm (Moores fantastiske research er dokumenteret i et over 50 sider langt note apparat), så bliver det aldrig kedeligt, fordi Moore’s sigte har hele tiden været, at skrive den gode historie!”

From Hell udkom i fredag, og kan anskaffes ved kontakt til Faraos Cigarer for 398 kroner – og hvis man er en rigtig fan, findes den også i en luksusudgave, i hardcover med eget slipcase, til den svimlende sum af 1295 kroner – men så er der også kun lavet 212 eksemplarer, og de er alle signeret af Alan Moore og Eddie Campbell!

Vi vil her på Serieland tage den danske udgave af From Hell under kærlig og dybdegående behandling om ganske få dage!

LINK: Faraos Cigarer