Home / Nyheder / FANTASTICON 2009 i Vanløse Kulturhus 29. og 30. august!

FANTASTICON 2009 i Vanløse Kulturhus 29. og 30. august!

Fantasticon_2009_plakatFølgende mail er just tikket ind hos Serieland:

Foreningen Fantastik har nu i 5 år afholdt en årlig festival for de fantastiske genrer. Ved hjælp af frivillig arbejdskraft organiserer vi en weekend fyldt med science fiction, fantasy, horror og naturvidenskab (virkeligheden er jo også fantastisk!), i form af foredrag, paneldebatter, interviews med spændende gæster, skrivekonkurrencer, skrive- og tegne-værksteder, film, bog-(og tegneserie-)marked, auktion og quizzer. Vores fokus er alle de fantastiske genrer i alle medier!

Vi inviterer folk fra nær og fjern, og i år er æresgæsterne to britiske science fiction og fantasy-forfattere, Charles Stross og Gwyneth Jones. Danske gæster inkluderer følgende: Peter Snejbjerg, H.H. Løyche, Mette Finderup, Rikke Schubart, Mikael Kamp, Ralan Conley, Mathias Clasen, Henrik Sandberg Harksen og Lars Konzack.

Da nogle af arrangørerne er tegneserie-samlere gør vi os umage for også at have et tegneserie-islæt på festivallen. Denne gang har vi inviteret Peter Snejbjerg, som interviewes af Ulf Reese Næsborg fra tegneseriesiden.dk. Vi har en paneldebat om “Superheltens Dekonstruktion” (med deltagelse af Morten Søndergaard og Ulf Reese Næsborg). Vi har også en tegneseriequiz. Søndag kommer folkene fra BLÆK og holder tegneserie-workshop (ligesom i øvrigt i 2005). Endelig vil der være opsat nogle plancher med illustrerede top-10 lister over bedste Superman-, Batman- og X-Men-historier!

På markedspladsen vil Morten Søndergaard sælge ud af sin science fiction paperback-samling, og samler Ulrik Kristiansen vil sælge dele af sin amerikanske tegneseriesamling. Der vil også være tegneserier at finde på auktionen søndag formiddag. Enhver der dukker op kan i øvrigt sætte sine medbragte ting til auktion; man kan enten donere sine ting til Fantasticon, eller få 75% af salgsprisen.

Se det fulde program for festivallen på http://www.fantasticon.dk.

Alle er velkomne. Entré-pris er 150 kr. for hele festivallen.
Arrangementer der afholdes i caféen kræver ikke billet.

FANTASTICON 2009 i Vanløse Kulturhus
29. august 2009: kl. 11.30-20
30. august 2009: kl. 11-18