Home / Nyheder / Gammelpot vender tilbage

Gammelpot vender tilbage

Fra 1982 og godt tyve år frem udkom i alt 23 album med den højtelskede lille runde Gammelpot – ham med vadsækken der altid indeholdt lige præcis det han havde brug for.

Gammelpot 1 Den Forkælede PrinsesseOm halvanden måned starter forlaget Cobolt med at genudgive den hollandske serie i kronologisk rækkefølge, restaureret, nyfarvelagt og med sprød ny oversættelse af Edith Månsson. Hvert bind er i hardcover og med otte siders rigt illustreret forord om seriens tilblivelse.

Vi starter ved begyndelsen med Den Forkælede Prinsesse. ”Prinsesse Pauline er en forkælet møgunge.Hun driver hoffets ansatte til vanvid med spilopper, næsvisheder og uartige påfund. Men en dag tager kongen konsekvensen og vil ansætte en huslærer til hende.

Den elskelige dværg Gammelpot er villig til at påtage sig opgaven, og han drager ud på en rejse sammen med Pauline, så hun kan lære noget om livet. Det bliver ikke helt ufarligt, for den lumske Ludo Mundsmurt har skumle planer. Og Gammelpot medbringer intet andet end sin vadsæk …”

Serien er skrevet af Thom Roep, som skulle have været gæst på Copenhagen Comics, men som desværre måtte aflyse, og tegnet af Piet Wijn.

Den Forkælede Prinsesse udkommer fredag d. 5. juni 2015, og koster 168 kr.