Home / Nyheder / Helte og dæmoner i Nørrejylland

Helte og dæmoner i Nørrejylland

Mandag den 15. september udkommer den Hjørringensiske tegner Jacob Nedergaards tegneserie ”Helte og Dæmoner i Nørrejylland” fra Forlaget Hjørring. Værket præsenteres og udstilles samme dag klokken 16.00 på Hjørring Bibliotek i Metropol, hvor tegneren også vil være til stede.

Der vil være mulighed for at erhverve sig et eksemplar af tegneserien, der som noget helt specielt udkommer i en eksklusiv dåse. Hele herligheden fås til den billige pris af 270 kr. Alle, store som små, skal være hjerteligt velkomne til at kigge indenfor. Selve tegneserien blev oprindeligt til i form af papyruslignende ruller på en samlet længde af 44 meter, trykt som litografi på japansk Kozo-papir. Nu udkommer den altså også i et 48 sider langt hæfte emballeret i en sjov dåse. Stilen er rå undergrund med humor og mærkværdige optrin.

Handlingen udspiller sig i vores kære Nordjylland: En dæmon undslipper fra Helvede og må for en hver pris indfanges, da hans tilstedeværelse på Jorden kan forrykke hele balancen mellem Himmel og Helvede. En flok mærkværdige og lokale superhelte hvirvles ind i kampen og står pludselig med ansvaret for at redde nordjydernes skind.