Home / Nyheder / Previews pluk august 2019

Previews pluk august 2019

PREVIEWS PLUK FOR AUGUST 2019

Jaaamen, det ser da ret godt ud, det gør august måned, med oktober shipping. Jeg sakker bagud, men bare vent og se, nu vil jeg op i gear, og i mellemtiden kan vi da lige kaste et blik på, hvad der er i handelen her og nu; hvad der er hot, som i “hot to trot”. 


August er sådan en god måneds pengesluger, med flere dejlige, tykke hc’er. Om den så står på McDonald’s coin offer et stykke tid, hvad gør det, når bare de gode sager kommer i hus. For der er bestemt ikke noget coin offer over denne liste: omni og archives og LOAC og überfede hc genoptryk af noget af det vildeste, man kan forestille sig. Vilde ting til vilde priser.


Fanta gakker på livet løs, en dobbelt salve af vanvittig tegneseriekunst, begået af de store outsider genier Basil Wolverton og Robert Williams. Dem kan man aldrig få nok af, og navnlig Robert Williams’ grænseoverskridende malerier sender 10,000 volt gennem vores overbelastede hjerner. 


Ude på den anden side konstaterer man tørt, at selv Dark Horse nu gerne vil lege med, idet de byder ind med en Modern Love EC Archives bog! I ved nok, den svære fra Russ Cochran, nu som stand-alone hc i handy comic book format. Dermed ikke sagt, at jeg opgiver Russ Cochran kassetten, men det kan godt tage år før den er min, for den er pissesjælden.  


Vanen tro skal vi fremhæve en bog, en tegneserie, en ting, der er lidt ud over det almindelige, og mit bud for august kommer fra New York Review Comics. Det er ellers et snobbet forlag, der mest gør i rædderlig GN, men her har de fået øje på gammel romantik af en af de mest pålidelige tegnere fra dengang verden endnu var ung, nemlig Ogden Whitney. 


Bedst kendt for “Herbie, the Fat Fury”, var Whitney sådan en solid håndværker, der kunne tegne hvadsomhelst: science fiction, westerns, romantik, you name it, he did it. Han var især god til at tegne damer, en såkaldt “good girl” tegner, og den evne tjente ham godt. 


Så godt, at New York Review Comics i et sjældent anfald af indsigt nu er kommet på den idé at samle de bedste af hans romantik historier fra 50erne og 60erne i en lækker hc med titlen “Return to Romance”. Bemærk titlen, som læser vender man tilbage til noget, der ellers var gået tabt. Man så at sige “genopdager” noget gammelt og godt, noget med rigide kønsroller og den stille kamp, der kørte under overfladen. Ikke noget med prinsen på den hvide hest her. 


Og så er det tid til listen:

MARVEL 

 • marvel masters of suspense: stan lee & steve ditko omnibus vol.2 hc 

DARK HORSE 

 • EC archives: modern love hc – various 

IDW 

 • steve canyon vol.10: 1965-1966 – milton caniff 

FANTAGRAPHICS 

 • brain bats of venus: the life and comics of basil wolverton vol.2 
 • robert williams: the father of exponential imagination 

HERMES PRESS 

 • frank thorne’s ribit hc
 • johnny hazard dailies vol.7: 1954-1956 hc – frank robbins 

NEW YORK REVIEW COMICS 

 • return to romance: the strange love stories of ogden whitney 

PS ARTBOOKS 

 • precode classics: mysteries weird and strange  vol.2 hc – jay disbrow, iger shop, o.a. 
 • silver age classics: outer space vol.2 hc – matt baker o.a.

TWOMORROWS PUBLISHING 

 • jack kirby collector #78

UNIVERSITY PRESS OF MISSISSIPPI 

 • gothic for girls: misty and british comics sc

GoogaMooga