Home / Nyheder / Previews pluk for maj 19

Previews pluk for maj 19

PREVIEWS PLUK FOR MAJ 2019

Ti styks. Ti tegneserier annonceret i maj. Ti, der er værd at bruge penge på. Det var ikke mange. Tror aldrig, min liste har været så kort før. Men det er heldigvis fede ting, der er annonceret i maj måned. Ting, der er i handelen lige her og nu, i juli. Som jeg siger, når jeg kun finder et par ting i genbrug, “lidt, men godt”. 


Maj måned byder på hele to udgivelser om panteon tegneren Steve Ditko, en af de største tegneserieskabere nogensinde. Han levede til 90, og var aktiv til det sidste. Med at tegne, forståes. For han levede et tilbagetrukket liv, og skyede opmærksomhed. 


Fra Hermes Press får vi en biografi, men den handler lige så meget om Ditko’s kolleger på Marvel dengang i 60erne, og Marvel’s komet-agtige succés i det turbulente årti. 


Så jeg vil hellere pege på nummer 160 af Roy Thomas’ prozine, Alter Ego”, et mindenummer tilegnet det store geni, Steve Ditko. Deri finder vi bl.a. et af de sjældne interviews, Ditko gav, fra helt tilbage i 1969. Og selvfølgelig masser af kommentarer fra andre i branchen, tegninger (upublicerede såvel som publicerede), kort sagt, alt, hvad man kan ønske af et prozine, redigeret af Roy Thomas selv. 


“Alter Ego” var oprindeligt det første prozine i USA, og de elleve numre fra 1961-1978 har været meget efterspurgte, men er heldigvis blevet samlet og genoptrykt. Det blev startet af Jerry Bails som et fanzine i 1961. 


Bails var grundlæggeren af amerikansk fandom. Det var ham, der fandt på at inddele comics i golden og silver age. Så i 1998 genoplivede Roy Thomas det gamle blad, og siden er det bare gået slag i slag, måned efter måned, med Fawcett Collectors, og guld og sølv og nostalgi i lange baner. 


Nå, men vi må videre i teksten:


MARVEL 

  • timely’s greatest: the golden age simon & kirby omnibus hc

IDW 

  • silly symphonies vol.4: the complete disney classics 1942-1945 – bob grant, paul murry, dick moores 
  • superman: the silver age sundays vol.2: 1963-1966 – wayne boring 

AMERICAN MYTHOLOGY

  • laurel & hardy #1 1967 gold key edition

ARCHIE 

  • betty & veronica spectacular vol.2 – dan decarlo o.a. 
  • archie & me – dan decarlo o.a. 

FANTAGRAPHICS 

  • prince valiant vol.19: 1973-1974 – hal foster, john cullen murphy 

HERMES PRESS 

  • ditko shrugged: the uncompromising life of the artist behind spider-man hc 

LIONFORGE 

  • the collected toppi vol.2: north america – sergio toppi 

TWOMORROWS PUBLISHING 

  • alter ego #160 – steve ditko remembered 

GoogaMooga