Home / Nyheder / Previews pluk for september 2019

Previews pluk for september 2019

Previews pluk for september 2019Kære læsere! Jeg er sakket alvorligt bagud, så det jeg vil gøre måneden ud er at fyre seks styks af i rap, ca. én om dagen. “Previews pluk” er en institution med 15 år på bagen, og det er kun anden gang, der er blevet holdt pause. Denne gang vil der blive indhentet, intet springes over. For vi er vel samlere. Vi kan ikke lide huller i kontinuiteten!

Sepetember 2019 var sådan en standard måned. Vi er nu ved at vænne os til, at der skrues ned for blusset, og således lander vi på et dusin titler. Meget af det samme. Men også en Lev Gleason biografi, hvis nogen skulle få lyst til at læse om en spændende maverick forlægger helt tilbage i Golden Age. 

Dark Horse byder på månedens udvalgte, en fed omnibus med den populære manga, “What’s Michael?” Typisk japansk så’en at lege med det engelske sprog på den måde, om det så har været tilsigtet eller ej. Overalt i Japan støder man på mærkeligt engelsk, og det er bare dejligt. “What’s Michael?” har været udgivet før, i mindre bind, der forlængst er udsolgte, men nu får vi en Fatcat Collection, der vil noget: over 500 sider med den skøre kat, der slår Garfield med flere alenlængder. Dark Horse har jo været blandt pionérerne med manga i USA, og det er fedt, at de nu er på banen igen. Jeg havde ellers næsten opgivet det forlag, men sådan er livet jo fuld af overraskelser! 

Makoto Kobayashi er seriens skaber. Han påbegyndte “What’s Michael?” i 1984, hvor den blev serialiseret i “Weekly Morning”. “What’s Michael?” er en herlig nyklassiker, langt bedre tegnet end de gængse manga med deres meget ensartede ikonografi. Den er blevet beskrevet som en sammenblanding af Garfield, Heathcliff, og Krazy Kat, men den er nu noget for sig selv, og skal opleves uafhængigt af de vestlige katte.Det er en serie, der sagtens kan stå alene. 

Den blev da også belønnet med Kodansha’s Manga Award i 1986. Og i USA blev den senere hædret med New York Library Award. I 1997 udkommer den på engelsk for første gang. Det er de første seks bind, der nu er blevet samlet, så vi alle kan være med. Serien kører ad to spor, den hjemlige humor og så nogle fanstasifulde historier, hvor Michael kommer ud for de mærkeligste ting og tilegner sig nye evner. Umiddelbart vil jeg mene, det er de hjemlige ting, der er de fedeste, men vi skal gerne tage det hele med. 

Og så er det ellers tid til at indhente:

MARVEL marvel masterworks: dazzler vol.1 hc – frank springer o.a.spectacular spider-man: lo, this monster tpb – john romita sr.

DC COMICS batman: white knight presents von freez #1 (one-shot) – klaus jansonswamp thing: the bronze age vol.2 tp – nestor redondo o.a.

DARK HORSEwhat’s michael? fatcat collection vol.1 tp – makoto kobayashi

ARCHIE everything’s archie vol.2 – dan de carlo o.a.

CHAPTERHOUSE PUBLISHINGamerican daredvil: the battles of lev gleason sc

FANTAGRAPHICS the complete crepax vol.5: american stories – guido crepaxprince valiant vol.20: 1975-1976 – hal foster, john cullen murphypogo: the complete syndicated comic strips vol.6: “clean as a weasel” – walt kelly

HERMES PRESSthe phantom: the complete dailies vol.18: 1962-1964 hc – sy barry

PS ARTBOOKS silver age classics: strange suspense stories vol.3 hc – dick giordano, steve ditko oa.

GoogaMooga

SvarVideresend