Home / Nyheder / Serieland overtager Seriejournalen

Serieland overtager Seriejournalen

Den 12. februar 2015 blev Serieland med ét klik pludselig 1500 artikler større, da sitet fusionerede med det hedengangne Seriejournalen.

seriejournalen 19Vi skal helt tilbage til slutningen af 80’erne, hvor redaktørerne af tegneseriemagasinerne Fat Comics og Serieskaberen, henholdsvis Paw Mathiasen og Frank Madsen, beslutter sig for at samle de redaktionelle kræfter og lave et nyt magasin, Seriejournalen, som så dagens lys i 1990.

Seriejournalen udkom fra 1990 til 1996 med fire numre om året, hvilket blev til 22 i alt. I 1995 toppede oplaget med 1200 eksemplarer, men allerede året efter kørte redaktionen træt, og det trykte magasin blev lukket i 1996.

Men før det skete, blev websitet Seriejournalen.dk oprettet i 1995, og her fortsatte især Frank Madsen med at skrive artikler om stort og småt fra den danske tegneserieverden, og således fortsatte Seriejournalen sin eksistens – nu online.

I 2011, efter 21 år, besluttede Frank Madsen dog at træde tilbage som redaktør på Seriejournalen, og sitet overgik til Blækfabrikken, en tegnestue lidt udenfor Århus, nu med Dan R. Knudsen som redaktør. Dette projekt holdt dog ikke meget mere end ét år, hvorefter det blev besluttet at indlægge al Seriejournalens indhold under Danske Tegneserieskaberes website, hvorved sitet grundlæggende ophørte med at producere nyt redaktionelt indhold, bortset fra en skare af vedholdende og entusiastiske bloggere.

Serieland-LOGOI starten af 2015 besluttede Dan R. Knudsen så ligeledes at ville stoppe sit virke med at vedligeholde websitet, og i den forbindelse besluttede han og Kim Lyng Larsen, redaktør på Serieland på syvende år, at fusionere indholdet fra det hedengangne Seriejournalen med Serieland – og samle alt indhold på Serieland.dk. Dette blev en realitet d. 12. februar 2015.

Ud over tyve års indhold, følger også Danmarks største og ældste tegneserieforum. Forummet, der blev oprettet i 2003, har over 87.000 indlæg i flere end 6500 emner, og har helt præcist 1653 medlemmer (som dog langt fra alle er aktive). Forummet er et enestående samlingssted for interesserede i tegneserier.

Det er med en vis ærefrygt jeg overtager alt det gamle indhold fra Seriejournalen,” udtaler Kim Lyng Larsen (til sig selv). ”Jeg var læser af magasinet, da det udkom, og skrev et par indlæg til sitet efterfølgende, og var i høj grad storbruger af forummet. Jeg vil gerne takke Frank Madsen for det enorme arbejde han siden 1990 har lagt i Seriejournalen, og selvom han for længst har smidt tøjlerne, vil jeg godt love at passe godt på det hele.

Derudover skal der selvfølgelig også gives tak til Dan R. Knudsen, som tog over da ingen andre ville. Jeg håber denne fusion mellem Serieland og Seriejournalen kan garanterer indholdets eksistens i mange år frem. Og sidst, men så absolut ikke mindst, skal der lyde en stor tak til de bloggere der har kørt sitet mere eller mindre autonomt de sidste par år. Godt arbejde, alle sammen.

Hvis du har lyst til at bidrage med artikler, indsigt eller anmeldelser til Serieland, er du velkommen til at kontakte redaktøren HER.