Home / Nyheder / Tegneseriefotos fra dengang far var dreng

Tegneseriefotos fra dengang far var dreng

Anders And besøger børnehave, 1952

På den nye historiske søgningsportal Arkiv.dk, kan man finde arkivalier og fotos af næsten alt mellem himmel og jord – selv tegneserier.

I sidste uge åbnede de danske lokalarkivers nye store søgningsportal Arkiv.dk, hvor det pt er muligt at søge iblandt knap 3 millioner arkivalier – heriblandt 1 million billeder. De forskellige arkivalier – såsom avisartikler, fotos m.m. – er alle indsamlet og registreret af landets over 550 lokalarkiver. En stor del brugere vil formentlig benytte sitet til slægtsforskning m.v., men man kan jo også bruge det til at se hvad der har været bragt i aviserne af tegneserierelaterede indslag.

Serieland har søgt på ”tegneserie”, og her er lidt af hvad der dukker op.

Anders And besøger børnehave, 1952“Anders And” besøger børnehave, 1952.
“Odense Husmoderforenings julemesse i Fyens Forum havde fint besøg af verdens mest berømte juleand: Anders And, som fik skrivekrampe, men et par dage senere kunne aflægge besøg i byens børnehaver og læse op af sine kolorerede memoirer.”

Fred og Barney deler balloner ud ved Vestkystens julematiné, 1963

Fred og Barney deler balloner ud ved Vestkystens julematiné, 1963
“Vestkystens årlige julematiné er netop slut og børnene er på vej ud af Palads hotellets store sal. Ved udgangen deler Fred Flintsone og Barney Småsten balloner ud til børnene. The Flintstones blev bragt som tegneserie i Dagbladet Vestkysten i denne periode.”

Anders And og Julemanden, nov. 1959 Anders And og Julemanden, nov. 1959
“Stor modtagelse af de populære skikkelser på Odense Banegård i anledning af Odense Husmoderforenings julemesse i Fyens Forum, flere hundrede børn fik slik fra julemandens slikdåse.”

Christian Harlou, Vesterdalsvej 4, skoleelev der tegner tegneserie om hunden Sus.Hunden Sus, 1986
“Christian Harlou, Vesterdalsvej 4, skoleelev der tegner tegneserie om hunden Sus.”

Tegneserier for voksne på Frederiksværk bibliotek Tegneserier for voksne på Frederiksværk bibliotek, 1976

Kochsgade, dreng læser Anders And 1954 Kochsgade, dreng læser Anders And, 1954
“En dreng ligger på en kold græsskråning i januar måned og læser det nye nummer af Anders And, som siden 1949 var kommet som månedsblad.”