Home / Nyheder / To tegneserier nomineret til litteraturpriser

To tegneserier nomineret til litteraturpriser

Allerede sidste år blev det offentliggjort at Henrik Rehrs store grafiske roman om manden der startede 1. Verdenskrig, Gavrilo Princip, var blevet nomineret til at deltage i DR Romanprisen 2015. Og i denne uge forlød det så at Tatiana Goldbergs solodebut, Anima, er nomineret til Årets Danske Horrorudgivelse.

Gavrilo_Princip 0Hvert år kårer DR sammen med lyttere og læsere fra hele landet årets mest interessante danske roman. DR vælger i samråd med repræsentanter fra landets biblioteker de seks kandidater blandt årets danske romaner og tester dem på læsere i hele landet. DR Romanprisen blev første gang uddelt i 1999. Vinderen modtager en præmie på 25.000 kr, og finalen med jurydebat afholdes i DR Byen den 30. maj 2015.

Anima-cover-n9I forbindelse med Krimimessen i Horsens gamle statsfængsel i weekenden d. 21. og 22. marts, går Dansk Horror Selskab på scenen for at kåre Årets Danske Horrorudgivelse. Der er fem nominerede værker, to novellesamlinger, to antologier og én tegneserie. Årets Danske Horrorudgivelse blev første gang uddelt i 2012, og så sent som sidste år vandt en anden dansk tegneserie, Made Flesh.

Serieland ønsker både Henrik Rehr og Tatiana Goldberg held og lykke i deres respektive konkurrencer. Vi holder øje med hvordan det går dem.

LINK: Anmeldelse af Gavrilo Princip HER.
LINK: Anmeldelse af Anima HER og HER.