Home / Anmeldelser / Magasin for tegneserier

Magasin for tegneserier

Anmeldt af Laila J. Graf

Det er svært ikke at være begejstret over, at der er kommet et nyt tegneseriemagasin på gaden, i disse moderne tider, hvor tryksager jo ikke hænger på træerne mere.
Så når man får et stk glittet tryksag imellem hænderne, så må man frydes!

Det er lækker papirkvalitet, 52 sider, hvoraf de 8 sider er reklamer, så det er egentlig en passende fordeling. Især når reklamerne faktisk også er pæne!

Den store hovedartikel er Anders Hjort-Jørgensens gennemgang af 50 års tegneseriefestivaler – rigtig spændende læsning, med både diverse faktuelle oplysninger og lidt erindringer og anekdoter fra forfatteren. Anders kunne med fordel godt have nævnt de lidt mindre festivaler, men det kunne selvfølgelig også blive for omfattende.

Ellers er temaet Tintin og selv jeg som ikke rigtigt interesserer mig for det, var fint underholdt.

Så er der et par portrætter – af danske Kim Larsen, at Fournier og Mort Walker, belyst ud fra lidt forskellige vinkler, hvilket virker fint.

Jeg har selv forfattet en lille artikel om AndebyPosten og og der er en lille artikel om børns læselyst.

Og endelig et meget langt interview med Anja C. Andersen, der dog heldigvis er interessant, fordi hun er en interessant dame.

Alt i alt, så var jeg meget underholdt! Og prisen på 59,50kr virker som en pris der modsvarer oplevelsen.

Nå, men jeg skal vel også forsøge at finde hårene i suppen – selvom jeg faktisk mener, at det er der vi er nede.

Der er lidt med opsætningen hist og pist, som et sidetal der forsvinder under et billede og nogle sider, der bliver lidt for teksttunge.


Men det eneste jeg faktisk fandt en anelse irriterende, er at der er lavet en ret mørkegrå boks uden om billedteksterne, hvilket faktisk gør det svært at læse teksten, hvis ikke lyset er meget klart. Der vil jeg sige, drop boksen og bare gør teksten kursiv i stedet.

Men alt i alt, det her er en udgivelse for de fleste tegneseriefolk jeg kender 

:)