Home / Events og festivaler / MegaCon messe 2012

MegaCon messe 2012

Når jeg sidder her mandag efter at have været på messe i 3 dage i Orlando, Florida (MegaCon), er det med en rigtig god følelse i kroppen. Ud over det faktum, at det er behageligt at befinde sig i et 25 graders klima i midten af februar måned, så er MegaCon bare en rigtig hyggelig messe. I senere år er mængden af film/tv personer på tegneseriemesser steget voldsomt, med San Diego messen som det mest åbenlyse eksempel. MegaCon har haft en stor andel af film/tv personer som gæster i mange år, men de har en separat del af messen reserveret til dem, hvor man kan møde dem, og vigtigst af alt så tager de ikke fokus fra tegneseriedelen. MegaCon dette år havde som tidligere år en god varieret gæsteliste, med både nye og rutineret navne, samt en meget stor Artist Alley, hvor det var muligt at møde en stor variation af kunstnere.

Tim Vigil var at finde i Artist Alley. Her en kommission som han havde brugt 3 timer på.Tia Carrere sad og signerede billeder i området for film/tv folk.Don Rosa havde også fundet vej til Florida.Paul Gulacy og hans kone Nancy.

Stan Lee var for andet år i træk hovednavnet, og tiltrak masser af fans, som kunne få både signeret deres tegneserier af ”The Man”, samt få taget et billede sammen med ham. Jeg nøjedes selv med at få nogle tegneserier signeret, og trykke Stan i hånden. Selvom Stan Lee er blevet en ældre herre, var han ikke den ældste gæst, da 91 årige Nick Cardy slog ham med 2 år. Nick Cardy er bedst kendt for sin tid på bl.a. Aquaman og den oprindelige Teen Titans serie, samt hans lange periode som DC’s foretrukne forside tegner. Nick Cardy mente dog, at denne messe nok ville blive den sidste han ville tage på. Ud over de førnævnte gæster, kunne man også møde Amanda Conner, Darwyn Cooke, Jimmy Palmiotti, Tim Sale, Greg Capullo, J. Scott Campbell, Bill Sienkiewicz (som glædede sig til at komme til Danmark), Paul Gulacy, Dan Jurgens og mange flere.

Stan Lee signerer for en masse fans.91 årige Nick CardyJ. Scott Campbell var nok den tegner som havde nok de længste køer på messen.

Støtte organisationen H.E.R.O. Initiative havde også en bod på messen, hvor deres store trækplaster var George Perez. Jeg var heldig nok til at vinde en tegning af George Perez, som jeg donerede $100,- til H.E.R.O. for.

George Perez sidder og tegner for H.E.R.O. Initiative.Fra venstre: George Pratt, Bill Sienkiewicz og forlægger J. David Spurlock

Noget af det jeg nyder ved disse messer er at møde og snakke med gode venner, og spise nogle gode måltider samtidigt. Double Tree hotellet var endnu engang det hotel gæsterne boede på, og hvor baren blev flittigt brugt hver dag efter messen lukkede ned. Her spenderede jeg 4 aftener i træk og det blev hen af 2-3 tiden nogle gange – men hyggeligt var det! Lørdag aften deltog jeg i den årlige minigolf turnering, som jeg har med arrangøren af Baltimore Comic-Con Marc Nathan og nogle af hans folk og venner af messen. Resultatet af konkurrencen ukendt? Søndag aften er det blevet en tradition at jeg spiser sammen med nogle af mine rigtig gode venner, og vi havde en super hyggelig aften, på trods af en komplet uduelig tjener det sted vi spiste. Den blev næsten 3 inden jeg kom i seng….

Mark Texeira her med en tegning han lavede i forfatter Chuck Dixon's sketchbog, hvor der var en mængde imponerende tegninger. Mark lavede også en meget fin Hulk tegning til mig kl. 2 søndag nat...

Men tegneserier er jo et visuelt medie, så nok sludder fra mig. Her er en hel masse billeder fra messen!

Dette må vist være ovre i den mere mærkelige afdeling?Så er der dømt Manga. Sød pige.Så er vi ovre i noget jeg kender - Supergirl!Wonder Woman var også på messen.Nej Dan, jeg er ikke din far!Måske ham her?Som ateist begynder man at tvivle på, om der måske alligevel findes en silikone Gud et eller andet sted deroppe på en sky, når man tager sådan et billede.Jeg havde følgende samtale: "Må jeg tage et billede? Ja selvfølgelig. Det er en pæn T-shirt. Ih tak." Det er utroligt hvad man kan slippe afsted med på en messe, specielt i betragtning af, at hun gik sammen med en fyr med samme T-shirt, der havde overarme som jernbanesveller.Så er vi henne i den mere nuttede afdeling. Ret fint kostyme.Lidt af en stjerne.Hende her havde også en hale, hvilket ikke gjorde hende mindre hot.Min klare favorit af alle de billeder jeg tog. Hvilken er jeres?

3 comments

  • Det kunne være hyyylt, hvis vi kunne få lidt flere damer i stramtsiddende superhelte-antræk til at kigge forbi på Komiks.dk. Lige pludseligt ville messen også henvende sig til husarer i al almindelighed – og ikke kun tegneseriefans. Pressen ville nok også mene at det var fotogent. Noget at tænke over, Mads? 🙂

  • Jeg var ikke klar over, at gamle Nick Cardy var hele 91 år! Han har heldigvis fået en kritisk revaluering her de senere år.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *