Home / Nyheder / Åbne Sår – nu på dansk

Åbne Sår – nu på dansk

Ruta Modan’s grafiske roman fra 2007, Åbne Sår (Exit Wounds) er nu udkommet på forlaget Carlsen. Det er Modan’s første grafiske romen, og den fortæller historien om en ung taxichaffeur i Tel Aviv , Koby Franco, der en dag bliver kontaktet af en kvindelig soldat, der fortæller at Kobys far, som han ikke har set i flere år, måske er blevet dræbt af en selvmodsbomber ved en togstation. De to begiver sig ud på en rejse for at finde spor om Kobys far skæbne, og det vise sig at den kvindelige soldat har haft et romantisk forhold til faren.

Time Magazine udnævnte Åbne Sår til den 8. bedste Grafiske Roman i 2007, og i 2008 vandt bogen den prestigefyldte Eisner pris, igen for bedste Grafiske Roman.

Bogen har modtaget megen ros, bl.a. fra tegneserieskaberen Joe Sacco, der kaldte den “et dyb, rigt tekstureret, human, og unsentimental kig på samfundsmæssige utilpashed og menneskelige relationer, og det usikkere sted, hvor de undertiden krydses.

Åbne Sår er på 178 sider, trykt i hardcover og kan erhverves for 249.95 kroner i alle boghandlere med respekt for sig selv.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *