Home / Anmeldelser / Anmeldelse af Anders And & Co. 42/2008

Anmeldelse af Anders And & Co. 42/2008

I en tid hvor der tales om priser på tegneserier, og hvor 100 kroner eller 200 kroner synes af meget, så er det ganske glædeligt at man kan anvende 22 kroner på en lille fin udgivelse, som denne uges andeblad er. Det er berigende at vide, at der i en omskiftelig tid stadig er faste holdepunkter, og det må man sige at vores venner fra Andeby stadig er. Der er selvfølgelig folk der hævder, at da Barks døde, så døde anden også. Dem om det. Jeg er langt fra enig.
Der er nu ikke meget liv over denne uges andeblad. Eller spræl, for der er ikke rigtigt nogen historier der manifesterer sig, hverken på den ene eller den anden side. Sjovest er Onkel Joakim i den ganske voldelige historie ‘Stok på afveje’, skrevet af vores egen Gorm Transgaard. Den formår faktisk at underholde, omend man selvfølgelig har læst lignende historier tidligere. Men det var den historie som mine tøser holdt mest af. Raptus von And historien og Mickey Mouse var jævnt kedelige. Det var den hårde dom fra mine smagsdommere. De kunne ikke engang huske hvad historierne handlede om.
Jeg har tidligere været efter redaktionen på grund af de mange reklamer, og den fornærmende Andebypost. Reklamerne har jeg nu lært at leve med. Mest fordi de trods alt er rettet imod en anden målgruppe end lige mig, og fordi jeg forstår hvorfor de er til stede. Forlagsbranchen er benhård.
Et frirum fra ruder og striber er altid humørhjørnet, eller Helt til grin, som det så retteligt hedder. Det er ganske sjovt. Og har vel alle dage haft sin berettigelse?
Andrea er 7 år og går i 1. klasse. Hun er lige ved at knække læsekoden, og hun bruger skam tid på vittighederne. Det synes jeg er tankevækkende.
Alt i alt ikke et andeblad der vil gå over i historien, omend der faktisk er en fin lille perle på side 17, hvor Onkel Joakim er til auktion hos Brian Rasmussen. Det ER da morsomt og godt fundet på. Thumbs up.
Vi har vist mistet kontakten til vores redaktion på Vognmagergade, og det er ikke godt. Derfor vil jeg bede om, at alle der måtte have spørgsmål eller kommentarer til Martin og Katja (redaktører og ansvarshavende), kan stile dette til undertegnede.
Jeg vil dernæst sparke spørgsmålene videre.
Men inden jeg logger af, så skal der lyde en stor ros til de ihærdige folk fra Egmont, der sørgede for at vi fik Rosa plakater i sidste uge. Det var nemlig et hit.