Home / Nyheder / Previews pluk for oktober 2018

Previews pluk for oktober 2018

PREVIEWS PLUK FOR OKTOBER 2018
 
Så skal vi til det igen, den månedlige gennemgang af det bugnende Previews katalog, med titler, der udkommer i december, lige i tide til julehandlen. Jeg må endnu engang konstatere, at det står sløjt til med de store forlag. 
 
Dark Horse bliver mere og mere uinteressant, og selv IDW er ikke, hvad de har været. Marvel kan som regel faldbyde et bind af Masterworks, og de er da også med denne gang. Som noget nyt er de også begyndt at genoptrykke enkelthæfter til en dollar, komplette silver og bronze age ting – til dem, der ikke vil investere i de hampre Masterworks, velsagtens. 
 
DC er nået til Dick Sprang i deres GA Bats Omni’er, og så begynder det at kunne være ligemeget. Det er ikke alt det gamle, der er guld. Så er det mere fristende med deres silver age Adam Strange tp, selv om de har forsøgt med dele af den serie før. 
 
Fantagraphics er nu nået frem til John Cullen Murphy i deres komplette Prince Valiant, og jeg hænger i hvert fald på, så længe Foster stadig er forfatter på den serie. Derefter er den mindre interessant, både historie- og tegnemæssigt. 
 
Classic Comics Press gør det nemt for os at samle Warren Tufts’ legendariske western serie, “Lance”, idet vi får det hele i én enkelt hc. Og tak for det. Så behøver vi ikke tænke på Thule’s hc’er på norsk. 
 
Det er jo snart jul, og man bemærker, at Vanguard har hele to gange Wood på bedding, hvor især den lille “Christmas Book” nok skal få os i den rette stemning. Forsiden ser jo meget sød og tilforladelig ud, og indholdet er prima Woody. De har samlet alle Wood’s julekort for første gang, tillige hans julegags og striber, alt sammen i en dejlig lille bog, der ville kunne blive en perfekt mandelgave. En doven, lyserød marcipangris eller Wally Wood’s Christmas Book, valget er ikke så svært, vel? God jul til jer alle herfra. 
 
Vi iler til den meget nødvendige liste:
 
MARVEL 
 • marvel masterworks: the avengers vol.19 hc – john Byrne, george perez o.a.
DC 
 • adam strange: the silver age vol.1 tp – carmine infantino, murphy anderson, mike sekowsky o.a.
AC COMICS 
 • crypt of horror #38 – bob powell, jack kamen, dick briefer, ogden whitney, joe sinnott, gene colan o.a.
CLASSIC COMICS PRESS 
 • warren tufts’ complete lance 1955-1960 hc
DRAWN & QUARTERLY 
 • walt & skeezix vol.7: 1933-1934 hc – frank king
FANTAGRAPHICS BOOKS
 • ink & anguish: a jay lynch anthology
 • prince valiant vol.18: 1971-1972 – hal foster & john cullen murphy 
MANUSCRIPT PRESS 
 • comics revue presents december 2018
TITAN COMICS 
 • philippe druillet’s the night hc
VANGUARD PRODUCTIONS 
 • the wally wood christmas book hc
 • wally wood: dare-devil aces hc 

GoogaMooga/november/2018

5 comments

 • Prins Valiant 18 kommer desværre først den 15. januar 2019. Jeg fik en mail om dette i dag. Den har jeg jo bestilt for evigheder siden

  Lance bliver vist også svært at komme udenom, hvis ellers ikke den bliver alt for dyr.

  Hvad sker der lige med det Wally Wood billede på forsiden?
  Han har lavet så meget godt og så spidses man af med noget det ligner en dansk GN tegning.

  Fantagraphics har en del Disneys Masters i disse tider, de må vel også have en der passer til den periode du dækker? Det er i hvert fald noget jeg skal have.

 • Antaeus, alt er naturligvis subjektivt, og du har din mening, men jeg synes, du rammer helt ved siden af ifht. den Wood forside. Den er en del af hans nuttede, forenklede stil, han havde flere strenge at spille på. Lance er vist nok $100, og hver en cent værd. Fanta’s Disney Masters tager jeg selektivt.

 • Googa, det bliver vi ikke enige om. Jeg ser en katastrofe forside når man tænker på at han også laver forsider som Weird Science Fantasy no. 29 m.fl.

  Hvis du kalder den her nuttet og forenklet og synes om den så forstår jeg ikke hvorfor du ikke synes om en hel række GN i samme stil?

 • Fordi de ikke er samme stil, i mine, og mange andres øjne. Den lyser langt væk af Woody. Den er helt bevidst forenlet og viser med al tydelighed en mester’s streg. Woody forenkler, fordi han vil, ikke fordi han ikke formår andet. Men som du siger, det bliver vi ikke enige om. Er der nogen eksempler på bevidst forenklede tegneserier, du så synes godt om?

 • Jeg kan komme i tanke om Steen & Stoffer. I første omgang sprang jeg den over som teenager fordi jeg ikke syntes om tegningerne da den kom. Så fik jeg den anbefalet og læste den og fandt ud af den var genial. Men det er mest på grund af fortællingerne og jeg vænnede mig til tegningerne.

  Nu har jeg ikke set resten af det der er i det Wally Wood så det er KUN bedømt ud fra forsiden, men hvis resten er sådan så er det nok ikke lige noget jeg kaster mig over.

Leave a Reply