Home / Nyheder / Previews pluk for november 2018

Previews pluk for november 2018

 
Previews pluk for november 2018
 
Det er juledag og det er på høje tid, at vi gennemgår november, da de ting er i handelen til januar. Det er en forholdsvis bette måned, nem og overskuelig, men bestemt ikke uinteressant. 
 
DC er fraværende, og jeg orker ikke engang at liste Dark Horse og deres snart eneste alibi, hardcover genoptryk af de gamle Warren magasiner. De må snart tage sig sammen, hvis de  fortsat vil have mig som kunde.
 
Titan har besluttet at forsætte deres “Dan Dare” genoptryk med materiale fra langt ind i 60’erne, historier tegnet af en vis Keith Watson. Nogen Hampson er han så ikke, men alligevel tilpas interessant til, at han bør nævnes her. Bare ærgerligt, de nye bind er i sh. Men hva’ pokker, hvem andre end Titan ville turde binde an med sådan et forsøg? 
 
Og så er det i november måned, at vi byder en ny medspiller velkommen i klubben: Lion Forge. I oktober 2016 slog de sig sammen med Magnetic Press og dannede et nyt imprint under Lion Forge banneret, nemlig Magnetic Collection. Et imprint, som har til hensigt at udgive specielle ting, de fineste GN’s, hvor det dog kun er deres seneste satsning, et Toppi bibliotek i syv bind, der har interesse her. 
 
Sergio Toppi blev født i Milano i 1932, og har ernæret sig som reklametegner, animator, illustrator, og serietegner, mindst siden 1966, ja, endda før med visse ting. Han betragtes som en af tegneseriekunstens allerstørste, men vi har intet fået af ham på dansk, og det er først nu, at han kommer til hæder og ære i USA.
 
Han er den slags tegner, man har måttet læse på fransk, hvis man overhovedet har været bevidst om hans navn. Ikke at det har gjort noget, for det er selve tegningerne, der er hans egentlige styrke. 
 
Han er ikke så sekventiel, nej, hos Toppi er det den enkelte tegning, der bliver lagt arbejde i. Det er noget så blæret og overlegent tegnet, at det fejer det meste andet fuldstændigt af banen.
Toppi får Hugo Pratt’s ting til at fremstå som de rene børnehavetegninger, så godt er det. Alligevel vil inkarnerede tegneseriefans nok foretrække “Corto Maltese”, der er så langt mere sekventiel, en serie med langt mere fortællemæssig overskud. Men kan man lide stor illustrationskunst, er Toppi bare toppen af poppen.
Og nu videre til sagen, videre i huj og hast:
MARVEL 
 • war is hell #1 – howard chaykin o.a.
 • marvel masterworks: the invincible iron man vol.12 hc – george tuska, keith pollard, carmine infantino 
 • black panther epic collection: revenge of the black panther tpb (vol.2) – jack kirby, jerry bingham, denys cowan, john byrne 
IDW 
 • walt disney’s donald duck: the daily newspaper comics vol.5 – al taliaferro
 • corto maltese: secret rose – hugo pratt
 • treasures retold: the lost art of alex toth
 • swamp monsters – bob powell o.a.
HERMES PRESS 
 • frank thorne’s lann limited edition hc 
 • the phantom: the complete dailies vol.16: 1958-1959 hc – wilson mccoy 
LION FORGE 
 • the collected toppi vol.1: the enchanted world – sergio toppi 
TINTO PRESS 
 • jumbo mumbo sc – robert crumb, denis kitchen, jay lynch, walt kelly o.a. 
TITAN COMICS 
 • dan dare: the evil one hc – keith watson 
VANGUARD PRODUCTIONS 
 • wally wood: dare-devil aces sc GN 

 

GoogaMooga December, 2018